Хасково

Членове на СИК в Хасковско не се явиха за началото на изборния ден

Членове на секционни избирателни комисии в Хасковска област не са се явили за началото на изборния ден в 7 часа на днешните президентски избори и Национален референдум, съобщиха за Haskovo.info от Районната избирателна комисия в Хасково.

Това не е попречило за отварянето на съответните секции и стартиране на гласуването там.

След 8 часа половината общини в региона не бяха изпратили информация за потвърждение за нормалното започване на изборния ден. От РИК уточниха, че нямат и сигнали някъде да има проблеми.

Хасково, Ивайловград, Симеоновград, Харманли и Минерални бани са сред общините, които първи съобщиха за нормалното започване на изборния процес.

В едни от най-големите секции в димитровградската спортна зала „Младост“ изборният ден също започна нормално в 7 часа.

В РИК-Хасково е получен телефонен сигнал от секция в руската гимназия, че зам.-председател е разяснявал, че гласуването на референдума не е задължително. От комисията уточниха, че това не е нарушение.

Малко след 8:30 часа от областна администрация съобщиха, че изборният ден в Хасковска област е започнал нормално. В Свиленград е закрита секцията в болницата.

Избори

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button