Хасково

В секция в „Република“ забравили пликовете за референдума, неразбории в списъците

В секция 67 в НУ „Г. С. Раковски“ в Хасково са пуснати бюлетини за националния референдум без пликове. За това сигнализираха избиратели.

Проверка на място установи, че действително в урната за допитването има бюлетини без пликове. От комисията обясниха, че първите няколко души не са получили пликове, грешката била поправена едва минути по-късно, когато видели, че в съседните секции гласуването не се случва по този начин.

Председателят на комисията Мариана Данева призна, че не е присъствала на обучение. Проверка направиха и от Районната избирателна комисия, а бюлетините без плик ще бъдат отчетени като невалидни.

Избори
От РИК изпратиха проверка

Неразбории излязоха в гласуването в Хасково още в сутрешните часове. Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че имената им присъстват едновременно в две секции в хасковското СУ „Васил Левски“. Хората обикновено гласували в СИК 20, а сега били записани и в СИК 12. След като изчакали 10 човека пред едната секция, после трябвало да се наредят зад още 15 в другата.

Живеещи пък на ул. „Дунав“ 16 пък имали залепено съобщение на входа, че ще гласуват в ОУ „Св. Иван Рилски“, а в крайна сметка разбрали, че трябва да са в „Любен Каравелов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МЕМЕТ
МЕМЕТ
06.11.2016 12:11 12:11

НАЙ КОРУМПИРАНИЯ БОКЛУК ПРАВИ ПРОВЕРКА ХАХА…

МИСЛЕЩ БЪЛГАРИН
МИСЛЕЩ БЪЛГАРИН
06.11.2016 13:22 13:22
Отговор до  МЕМЕТ

НАЙ-ПРОСТИЯ И ЗЛОБЕН ЧИТАТЕЛ, НА КОЙТО ЕДИНСТВЕНАТА ГЪНКА НА МОЗЪКА ПРИРОДАТА ПО ГРЕШКА Е СЛОЖИЛА НА ЗАДНИКА, ЩЕ ПРАВИ КОМЕНТАР И ЩЕ СИПЕ ПОМИЯ ПО ПРОВЕРЯВАЩИТЕ, А НЕ ПО НЕКАДЪРНИТЕ БЕЗОТГОВОРНИ НАЧАЛНИ ДАСКАЛИЦИ- ЧЛЕНОВЕ НА СИК .ТОВА СЕ НАРИЧА ЗЛОБА И ПРОСТОТИЯ МЕМЕТ.

Tonich
Tonich
07.11.2016 8:46 8:46

Герберастки номера…..

Tonihc
Tonihc
07.11.2016 8:47 8:47

Герберастки номера…..

Back to top button