Хасково

Опашки от избиратели в „Рилски“, гласуват и машинно

Опашки от избиратели се извиха и в ранния следобед пред секциите в хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“.

Това са едни от най-големите секции в областния град, където по списък са по над 800 човека.

До 12:30 часа в СИК 26 правото си на глас бяха упражнили 164 избиратели за президент, както и 30 с машинно гласуване. За референдум пък гласуваха 190 хасковлии.

От комисиите, където се извършва машинно гласуване, споделиха пред Haskovo.info, че хората не срещат проблеми с този начин на гласуване. Освен млади хора, машинно гласуват и по-възрастни. Сред гласувалите машинно беше Мария Григорова, която сподели, че така й е по-удобно.

Избори

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че машинното гласуване крие опасност от контролиран вот. Според хората причината за това е, че бележката, която издава машината може да се прибере в джоба, а в урната да бъде пусната друга. След това реалната да бъде показана на съответения човек.

Haskovo.info припомня, че в 11 хасковски секции гласуват машинно – в училищата “Св. Иван Рилски” и “Шандор Петьофи”, както и в по две в Димитровград и Харманли, съответно в училищата “Васил Левски” и “Неофит Рилски”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button