Хасково

Разкриват всяко второ престъпление в Хасковско, 30 полицаи с писмени похвали

46% е разкриваемостта на престъпленията, станали в Хасковска област от началото на годината, съобщават от пресслужбата на полицията.

В тази връзка и н навечерието на 137 г. от създаването на МВР и професионалния празник на полицейските служители – 5 юли старши комисар Ангел Цанков даде положителна оценка за работата на полицейските служители.

От регистрираните 1222 криминални престъпления са разкрити 560 или с 9 пункта повече от миналата година. 594 кражби, разкрити 221 или 37% на разкриваемост.

И тази година структуроопределящи са имуществените престъпления – 594 кражби, разкрити 221 или 37% на разкриваемост. В селата са регистрирани 168 броя, с разкрити 74.

Престъпленията срещу личността запазват тенденцията да са с нисък дял. За отчетната година са регистрирани 4 убийства , всички с известен извършител.

Общото количество на конфискуваните безакцизни цигари за отчетния период е 423 651 къса и над 645 кг. тютюн. В тази вързка са образувани 45 досъдебни производства и са съставени 148 акта.

Заловени количества наркотични вещества от служителите на ОДМВР-Хасково са: марихуана 6,3 кг. канабисови растения – 55 броя, екстази – 363 таблетки, амфетамин – 1420 грама и хероин – 256 гр.

В тази връзка, за съществен приност при изпълнение на професионалните им задачи и за проявена инициативност и постигнати резултати признание получиха 30 служители от Хасковската дирекция, отличени от директора на ОДМВР-Хасково с „Писмена похвала“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button