Спорт

Васил Ривов се окичи с бронза от най-големия турнир за годината във Венеция

Състезателят от хасковския клуб по карате АидаНет Вадо-рю Васил Ривов спечели бронзов медал при джуниорите до 61 кг. на най-мащабния за годината турнир във Венеция.

В много силна конкуренция сред 41 състезатели и 5 изиграни срещи Васко за пореден път показа
завидна техника и стигна до отличието.

Този турнир бе важен за хасковлията, защото на него участваха огромен брой състезатели и голяма част от тях са в националните отбори на съответните държави. Най-важната цел е атакуване на европейския връх на предстоящото през февруари 2017 г. Европейското първенство по карате за кадети, джуниори, мъже и жени до 21 г., на който София ще бъде домакин. Това първенство е още по-важно, защото след 16 г. България отново е домакин на най-големия за Европа карате форум.

Това ще бъде първото голямо състезания за тази възраст след приемането на карате в олимпийското семейство на спортовете, които ще бъдат представени в Токио 2020. Много от участниците на европейското първенство ще са потенциалните олимпийци и това прави първенството още по-значимо.

Иначе, в надпреварата във Венеция се включиха 2300 кадети, джуниори, мъже и жени от 32 страни от цял свят. Проявата би била още по-мащабна, но 20 дни преди състезанието организаторите прекратиха он-лайн регистрацията и се извиниха, че не могат да поемат повече състезатели.

С присъствието си на турнира президента на Световната Карате Федерация Антонио Еспинос, даде своята лична оценка за организацията и качеството на този голям форум.

Карате

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button