Регион

2 бона глоба за харманлийка след сигнал на тел. 112 срещу мъжа си

Полицията глоби с 2000 лв. харманлийка, подала сигнал на спешния тел. 112. Жената с инициали Л. Г. И. обжалва пред Харманлийския районен съд.

На 29 юни около 16:15 часа в Харманли жената подава сигнал на тел. 112, че има скандал в дома си, предизвикан от съпруга й, който прескача оградата на къщата и я заплашва. Тя твърди, че мъжът й е психично болен, не живее при нея и има нужда от съдействие на полицията.

Дежурният съобщил на полицията в Харманли, откъдето изпратили патрул.

Двамата полицаи установили, че входната врата е отворена и след като влезли в дома заварили съпруга, който се хранел спокойно на масата. Жената не била там. Полицаите установили, че той е спокоен, не е агресивен и заявил, че не е имало скандал.

Полицаите намерили жента на друг адрес, която потвърдила, че двамата се скарали. Полицаите решават, че сигнала на тел. 112 не е по предназначение, като предава неверни и заблуждаващи твърдения и я глобяват по текст, който предвижда санкция от 2000 до 5000 лв.

Съдът обаче решава, че тя е трябвало да бъде глобена по по-лекия член от закона – само за ползване на тел. 112 не по предназначение, където предвидената санкция е от 200 до 1000 лв. и отменя наложената й глоба от 2000 лв.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския административен съд в 14-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button