Регион

Димитровград вдига автоматична наблюдателна станция за горски пожари

На територията на община Димитровград ще бъде изградена и оборудвана с най-съвременни технологии Автоматична наблюдателна станция за разпознаване на горски пожари, съобщават от кметството.

Това е високо-технологичен наблюдателен комплекс, разположен върху метални конструкции и включващ функционално свързани електронни съоръжения и компоненти, обединени в единна система за наблюдение, охрана, мониторинг, анализ, комуникация и ранно известяване за неблагоприятни рискови събития, които могат да застрашат целевите територии и видове. Наблюдаемата зона на АНС е не по малка от 314 кв. километра.

Осигурена e възможност за целогодишна работа при всякакви метеорологични условия. Радиусът на действие на всяка наблюдателна станция е не по-малко от 10 километра, като на това разстояние различава самостоятелен обект с площ от 3,3 кв. м.

Съоръжението съдържа локаторна станция, свръхчувствителни термо и видео камери, прецизен въртящ модул, локален сървър, модул за автоматичен и ръчен дистанционно управляем режим на работа, метеорологична станция, сигнално-охранителна система, телекомуникационен модул, система за подпомагане вземането на решение и две работни станции с възможност за разширение на системата до 32 камери.

Като паралелно действие в турската община Узункьопрю ще бъде изградена система за ранно известяване за опасности от наводнения.

Проектът ще бъде изпълняван в партньорство с турската община и е на стойност 1 153 019 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button