Регион

41 случая на краста от началото на годината в лагера в Харманли

41 случая на краста са регистрирани от началото на годината в бежанския център в Харманли. Всички са изпратени на специалисти и са излекувани. Това обявиха на нарочна пресконференция от ръководството на центъра и РЗИ-Хасково.

Временно изпълняващият длъжността директор на центъра Димитър Захариев заяви, че при регистрацията на всеки чужденец в центъра, той преминава медицински прегледи. Всички съмнителни случаи се насочват за диагностициране и лечение.

Според д-р Снежана Иванова от РЗИ опасност крастата да се разпространи сред жителите на Харманли няма, защото болестта се предава при допир, а не по въздушно-капков път.

Главният епидемиолог на Хасковска област уточни, че заразяване е възможно единствено при мерене на бельо в магазин.

Лагер

По повод разпространената информация за болни с кожна лайшманиоза от ръководството на центъра заявиха, че такива не са регистрирани при тях. Съмнителните бежанци са изпращани редовно на лекари, включително и вчера е имало такъв случай.

Общинският съветник от Харманли Светлана Николова заяви, че е направила консултация със специалисти, които по снимки на кожни рани твърдят, че става въпрос за лайшманиоза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.11.2016 15:12 15:12

Ам МАМА знае ли ?

Back to top button