Регион

Близо 1300 контрабандни парфюма хванаха на Капитан Андреево

1266 контрабандни парфюма, имитации на световноизвестни търговски марки, задържаха митничарите на „Капитан Андреево“ при щателни проверки на лек автомобил и два туристически автобуса, влизащи в страната от Турция.

При единия от случаите митническите служители са селектирали за щателна проверка лек автомобил, влизащ в страната от Турция. В автомобила с румънска регистрация пътували шофьорът и негова спътница, които заявили, че нямат нищо за деклариране.

При проверката се установява, че зад предните и задни седалки са открити 448 флакона парфюми и тоалетни води. Откритите аромати носели логото на 12 световноизвестни марки, сред които „Giorgio Armani“, „Versace“, „Chanel“, „Christian Dior“, „Calvin Klein“, „Paco Rabanne“. Установено е, че ароматите са собственост на жената, която заявила, че е закупила парфюмите от Турция за подаръци.

Контрабандната стока е задържана, а на нарушителката е съставен акт по Закона за митниците. От дамата са иззети 2100 лв. за обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт.

При други два случая, при проверки на два автобуса, влизащи в страната от Турция, митническите служители са задържали общо 818 парфюма и тоалетни води, имитации на световноизвестни марки.

Ароматите били укрити в отделението за инструменти и на мястото за багаж на водача. На двамата шофьори, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Контрабанда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button