Хасково

Руските университети увеличиха до 300 стипендиите за български студенти

Над 800 руски университета ще обявят прием за 300 български младежи, заяви на среща с хасковски гимназисти представителят на министерството на образованието и науката на Руската федерация в България Роберт Шестаков.

За сравнение през миналата година е имало 190 квоти за българи, а в Русия са заминали 286 човека. Общо стипендиите за безплатно обучение са 15 000 за всички страни.

Стипендията покрива пълната стойност на обучението, общежитието е на промоционални цени, отпуска се и месечна стипендия независимо от показаните резултати. Ако студентите се справят добре е възможно да получават стипендии за успех. За тези, които не знаят руски са предвидени безплатни едногодишни курсове по езика.

Среща

Сега кандидатстването започва по-рано – от 15 ноември и ще продължи до 20 март. Документите се подават в Руския културно-информационен център в София. Младежите могат да избират от 3 до 6 университета, сред които не повече от два в Москва и Санкт Петербург.

На срещата присъства и началникът на Регионалното управление на образованието Румяна Делчева. Сред организаторите на срещата са Българо-руският клуб и Руският клуб в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button