Хасково

Хората с увреждания гласуват отново в две хасковски секции на балотажа

Две възможности за гласуване имат хората с увреждания в Хасково и на балотажа, съобщават от кметството.

Единият вариант е те да упражнят правото си на вот в подвижната секция. Тя е базирана в сградата на Младежкия център. Членовете на комисията с транспорт осигурен от общината ще посетят заявените адреси, а гласуването не е в самия Младежки център. Телефонът за връзка с подвижната СИК е 038 603 413. Заявки не се приемат в деня на балотажа.

Освен това общината е организирала специализиран превоз за хората със зрителни и физически увреждания. Бус с падащ борд ще е на тяхно разположение за да ги превози до СИК 79 в Клуба на инвалидите на бул. „България 165“. Заявки на хора, които желаят да бъдат превозени до избирателната секция се приемат и в изборния ден на телефон 038 590 164 и 0886500771.

153 секции ще получат в събота материали и книжа за втория тур на изборите за президент и вицепрезидент от община Хасково. От 12 часа изборните книжа ще получават комисиите от селата на общината. В 13 часа ще получат докумунтите 11–те СИК където има машинно гласуване, а след това всички останали.

Общината е създала организация за извозване на членовете на СИК до съответната секция за да могат да подредят материалите в помещението за изборния ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button