Регион

Д-р Кунчев: Няма опасност от зарази за харманлийци

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев успокои, че категорично няма опасност за населението на Харманли от зарази.

Д-р Кунчев направи инспекция на бежанския лагер в града заедно с председателя на ДАБ Петя Първанова.

На място беше направена поредна проверка на условията за настаняване, спазването на хигиенните изисквания и обезпечаването с медицински специалисти.

Всички хигиенни предписания в РПЦ – Харманли се изпълняват стриктно е констатацията на д-р Кунчев. Той поясни, че за последните 3 г., откакто наблюдава центъра, категорично няма опасност за населението на Харманли. Не са констатирани заболявания и сред служителите, които работят в контакт с настанените.

Бяха набелязани допълнителни мерки за продължаване на контрола и лечението при необходимост на настанените в центъра. Председателят на ДАБ съобщи, че в рамките на две седмици ще бъде открита нова сграда за първоначален прием. В нея са предвидени и три отделни помещения за настаняване на лица, за които има съмнение, че страдат от заразни заболявания, за период докато медицински изследвания потвърдят или отхвърлят заболяване.

Петя Първанова подчерта, че по разпореждане на министър Румяна Бъчварова, специалисти от Медицинския институт – МВР са в пълна готовност да оказват експертна помощ при необходимост и се работи в пълна координация с института.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button