Хасково

Турският архитект призна за подкупа на полицаи, получи 8 м. условно

47-годишният турски гражданин Аднан Касап призна, че се е опитал да подкупи двама свиленградски полицаи и получи условна присъда от Хасковския окръжен съд.

Просецът премина по съкратеното съдебно следствие, което предвижда и намаляване на присъдата, определена от съда с 1/3.

Haskovo.info припомня, че мъжът бе арестуван на 2 октомври при проверка на пътя след като подхвърли 50 евро в патрулката на полицаите, за да не го тестват с дрегер и да му съставят акт. Полицейските служители не взели парите и веднага уведомили дежурния екип в свиленградското управление.

Дни по-късно, дългогодишният държавен служител и архитект в областна администрация в Къркларели, бе задържан под стража.

Предвид смекчаващите вината обстоятелства – чистото съдебно минало, добрите характеристични данни и сравнително малкия размер на подкупа, прокуратурата поиска наказание 15 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок и 5000 лв. глоба, което след редуцирането с 1/3 да стане 10 месеца условно.

Адвокатът на подсъдимия пък поиска 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок без да се налага глоба.

Касап заяви пред съда, че се извинява за случилото се.

В крайна сметка Хасковският окръжен съд определи присъда в размер на 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и 900 лв. глоба, като бе отменена и мярката за неотклонение „задържане под стража“. За Касап няма забрана за напускане на стратата.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.11.2016 18:13 18:13

Dali sa go ebali

Back to top button