Хасково

Лаймска болест в Хасковско и през ноември

Случай на Лаймска болест е регистриран в Хасковска област през изминалата седмица, съобщават от Националния център по обществено здраве и анализи.

Общо болните за период в страната са двама, като инфекциозното заболяване което се причинява от ухапване от кърлеж се появява и през студения ноември.

В Хасковско е регистриран и единствения за страната случай на хименолепидозата. Това е хронично паразитно заболяване, което основно засяга стомашно-чревния тракт. Причинител е тения.

За миналата седмица в региона има още един с вирусен менингит, двама с остър вирусен хепатит, 24 с варицела, шестима със скарлатина, а тези със стомашно-чревни разстройство са 11.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георгиев
Георгиев
15.11.2016 8:41 8:41

Болния/та/, бягайте далече от Инфекциозното отделение че Хубенов ще ви умори. Отивайте в Пловдив иначе тук ще си умрете, тук ги интересува само да ти вземат клиничната пътека и рушвети!

Back to top button