Хасково

След победата на Радев БСП ще се бори за първа политическа сила в Хасковско

След убедителната победа в президентските избори на двойката, подкрепена от БСП Румен Радев и Илияна Йотова от партията ще се борят за първа политическа сила в Хасковска област, заяви депутатът от БСП Чавдар Георгиев на пресконференция в Хасково.

„Очевидно е, че ГЕРБ бяга панически от властта за да спаси малкото останало обществено доверие към тях“, допълни Георгиев.

Областният председател на БСП Михаил Лисков благодари на всички, подкрепили Радев за президент и припомни, че за него в региона, от който е родом, са гласували 78 981 (65.14%) от избирателите, срещу 38 726 (31.94%) за двойката на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев.

Лисков посочи, че Радев печели във всички общини на Хасковска област, като за него най-ценни са победите в Хасково, Любимец, Ивайловград и Харманли. „В тях хората преодоляха страха от първия тур, насаждан им от местните власти и гласуваха за Радев“, допълни Лисков.

Участниците в пресконференцията на няколко пъти повториха, че победата не е само на БСП, а за нея е работил и инициативният комитет, чийто председател на местно ниво е полк. Велико Киряков, който е бивш летец и командир на 21 ИАП в “Узунджово”. Чавдар Георгиев подчерта, че за генерала са гласували и симпатизанти на други партии, както и много хора, които досега не са участвали на избори. От БСП отчетоха, че на изборите през 2006 г. техният кандидат е получил 71 000 гласа в региона, на вота през 2011 г. – 60 000 гласа, а сега – близо 79 000. Смиляна Нитова припомни, че успехът идва при положение, че БСП няма нито един общински кмет в Хасковско.

Лисков пък посочи, че структурите по места също са свършили много работа и се надява инерцията да бъде запазена за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Пресконференция

„Най-голямото оръжие на Румен Радев в кампанията беше, че той не лъжеше. Както знаем на лъжата краката са къси. След тази победа се надявам България да живне – ще е трудно, но първата крачка е направена. Вярвам в Радев, не толкова в Йотова, но като екип дано да успеят да вдигнат България“, каза полк. Киряков.

Чавдар Георгиев допълни, че Радев и Йотова са изключителни професионалисти. „Тяхната победа е червен картон към днешните управляващи. Надявам се това да е началото на оздравяването и по-доброто развитие на България“, каза депутатът. По отношение на въпросите и резултатите от референдума, според него е очевидно, че трябва да има по-силен мажоритарен елемент. По неговите думи обаче дните на сегашния парламент са преброени и този въпрос трябва да бъде решен от новото Народно събрание. Той се опасява, че сега ГЕРБ ще се опитат да прекроят Изборния кодекс в своя полза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
15.11.2016 13:25 13:25

Няма да стане! Дори Бойко да каже стани БСП и ходи умрялото си е умряло!

Калин
Калин
15.11.2016 13:41 13:41

Ама вие много на сериозно се взехте. Победата е изцяло на Радев. И съм убеден, че той е почтен човек и ще се дистанцира от вас.

Уф
Уф
15.11.2016 14:10 14:10

Уф! Лилипутите се събудиха от летаргията. Направихте Илияна Йотова вице и започнахте да си мислите, че крадливите милионери са много социални. То трябва и кадърност, бе. Не само лъжи и кражби до второ пришествие. Резили.

Гражданин
Гражданин
15.11.2016 14:38 14:38

Смешници.Нямам думи.

КОко
КОко
15.11.2016 15:18 15:18

Уф! Тия мухлясали зомбита пак изпълзяха от нафталина!
Дано президента има достатъчно сиво вещество,за да се дистанцира от тях и да не го водят за носа.
А вицети Рижи Брънт(рижава б.антия) да си надмогне комуниситческия фанатизъм!

ВВВ
ВВВ
15.11.2016 15:24 15:24

СЪЩИТЕ СТАРИ МУТРИ .АКО НЕ ВКЛЮЧИТЕ НОВИ МЛАДИ ЛИЦА ЩЕ ВИДИТЕ ПОБЕДА ПРЕЗ ДРУГИЯ ВЕК.

Бате Гойко
Бате Гойко
15.11.2016 15:43 15:43

Разкарайте мухлясалите номенклатури!Иначе няма да стане!

Василев
Василев
15.11.2016 20:15 20:15

Напълно съм съгласен с последните два коментара ,а именно ако не се махнат старите муцуни,номенклатури няма да е бъде.Станишев унищожи партията,докара е до там ,докъдето беше обещал 10-15% представителност в парламента срещу пост в Европа.Личното его на един човек може да унищожи едновековна партия,която е защитавлаа интересите на работници и селяни,а сега чии интереси защитава.Колко време е необходимо да мине за да и повярват хората отнтво.Нека не се заблуждаваме от президентския вот,защото той бе за личност,нова и неопетнена .Г-жо Нинова,като гледам пак кои стоят на предните редици,не ми се вярва да се спечели на идващите избори.Направете промени по места,изкарайте млади хора,за да Ви повярва България .Покажете новото лице на тази партия,ако наистина има такова.

Back to top button