Хасково

Върлуват вируси с температура, изборите пресекли масовото заразяване

Вируси, проявяващи се с висока температура, кашлица и силни болки в гърлото, върлуват през ноември в Хасково, съобщи за Haskovo.info д-р Марио Янакиев.

Пред кабинетите на общопрактикуващите лекари в Първа поликлиника има опашки от чакащи болни хора. Според д-р Янакиев обаче сега поразените от вируси са под средното ниво за сезона, които се лекуват без антибиотик. Той е категоричен, че сега в Хасково няма грип.

Данните на Регионалната здравна инспекция показват, че в края на октомври, страдащите от остри респираторни заболявания са 45. В началото на ноември има пик, като болните са тройно повече – 124. През последната седмица бройката им леко намалява до 107.

По думите на д-р Марио Янакиев президентските избори са пресекли масовото заразяване, защото децата имаха ваканции след вота и това ограничи контактите им.

Болни

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button