Любопитно

Димитровградчанка дебютира като принцеса в хасковския театър

Актрисата Изабела Иванова, която е от Димитровград, ще дебютира в хасковския театър „Иван Димов“.

Това ще стане в премиерния детски спектакъл „Необикновената принцеса“ по Криста Бендова и режисурата на Ева Кьосовска. Сценографията и куклита са на Крум Крумов, музиката е на Пламен Мирчев – Мирона, а Изабела си партнира в представлението с Димитър Атанасов – Шърата и Петър Влайков.

Димитровградчанката се дипломира с отличие в специалност “Куклено майсторство” и още в началото на актьорската си кариера на голяма сцена постига голям успех. Тя участва в „Семейство Замза“ по Франц Кафка, спечелил тази пролет ИКАР 2016 за куклен спектакъл. Режисьорът на „Необикновената принцеса“ сподели, че това е спектакъл за различните, както и принцесата не прави неща, обичайни за една принцеса. „Да си различен не е лошо, а помага да направиш останалите щастливи“, каза Кьосовска.

Театър

„Всяко момиче иска да бъде принцеса, но да внимаваме какво си пожелаваме, защото мечтите се сбъдват“, сподели Изабела, която призна, че е много хубаво да си принцеса.

Премиерата на „Необикновената принцеса“ е на 17 ноември от 18 часа в камерна зала. С нея в хасковския театър стартира и мини фестивал – на 18-и е премиерата на „Хеда Габлер“, а в Нощта на театрите на 19 ноември от 20 часа ще се играе „Оркестър Титаник“. Преди представлението ще е откриването на фотоизложбата „Професии“ на Милена Янкова от 17 часа и детското представление „Как се лекува лъвски страх“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button