Хасково

Данъчните отчетоха на празника си 1.2 млн. касови бележки в лотарията от Хасково

Близо 4 000 са феновете от Хасковска област на Лотарията с касови бележки на НАП, които играят за награда с 1 200 000 бележки.

Един месец остава само до определяне на късметлията, който ще грабне голямата награда. Тя е лек автомобил и ще бъде връчена през декември, малко преди коледните празници.

Над 47 милиона касови бележки са регистрирани вече в сайта на играта от участници от цялата страна.

Стартът на Лотарията бе даден точно преди година, напомнят от офиса в Хасково. Това стана на 16 ноември, когато администрацията отбелязва професионалния си празник – Денят на св. Матей. С Лотарията НАП реши да насърчи гражданите да изискват касови бележки при покупките си и така да се стимулират търговците да декларират реалните си доходи от продажби. Регистрираните досега бележки в нея осветляват търговски обороти в страната за над 616 млн. лв.

Денят на свети Матей, който бил митар (събирач на данъци) е избран за професионален празник на данъчната администрация още с нейното създаване. Преданието разказва, че той отишъл при един див народ с лоши обичаи, но там получил чудотворен жезъл, който трябвало да забие в земята. Когато сторил това, пред очите на всички жезълът се покрил с чудни плодове, а от корена му потекъл бистър извор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button