Ултра модерен скенер за 1 млн. лв. пристигна в хасковската болница

Хасково

Ултра модерен скенер за 1 млн. лв., произведен през 2016 г. в Германия, вече е в МБАЛ-Хасково. Съвременната апаратура се монтира в специална сграда – високоспециализирана лаборатория за образна диагностика, където ще се намира и ядрено магнитен резонанс за 2.5 млн. лв., който се чака на 11 януари.
Скенерът ще даде много по-големи възможности на болницата в образната диагностика. За сравнение сегашният скенер е двусрезов, а новият е 32-срезов с възможности да стане и 64-срезов.

Скенер

Предстои неговото окончателно монтиране и след обучението на екипа, което вече е започнало, скенерът ще заработи в началото на 2017-а. Хасковската болницата е първата, която закупува този модел, като сега същият скенер взимат от пловдивската онкология.

Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов съобщи за Haskovo.info, че в МБАЛ вече е доставена модерна ендоскопска апаратура, както и нов ехограф за Кардиология.

Скенер

8 коментара

  • хаярлия да е! тази година 32 срезов дето става 64. Догодина 5скенер дето става на 6скенер! пояснения от 32 да чакаш 64 е все едно да бутнеш на изхода на кланицата салам и да чакаш на входа да излезне теле.
    Другото за 5скенера е майтап

  • Това хубаво, даже много хубаво, ама сега трябва да се продължи започнатото от министър Москов. Тъкмо нещата започнаха бавно да потръгват и стоп на реформата, за да могат повечето от лекарите да продължават да си крадат. Малко са тези като него, дето се опитаха да се борят с корупцията и да променят нещата в здравеопазването към по-добро. Батака е голям там и няма как да станат бързо нещата. Няма как за 2 години да видим чудо. Няма как. Съсловието постоянно бойкотира реформата, а не хората. Те са в ръцете на тези, дето ги лекуват., пък те се чудят как да им измъкват повече пари, които малко от тях могат да си позволят да платят. Само лъжи и кражби и никаква човещина.

  • Това блато в здравеопазването много се биеха по гърдите, че искат да пресушат, но никой не посмя да стори нещо съществено, че всички са в ръцете на лекарите, пък и на тях паричките им се услаждат все повече и повече. Един Москов се опитва да направи нещо полезно, пък те дори го обявяват за луд. Този неистов вой ме кара да мисля, че е прав.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.