Хасково

И хасковските линейки вече отсяват сигналите по спешност

С министерска заповед от днес Центровете за спешна медицинска помощ, включително и в Хасково, работят по телекомуникационен и приоритетен екипен триаж.

Сигналите към Бърза помощ се оценяват по степента им на спешност. От оператора се задават въпроси, с които да се определи състоянието на пострадалия. По пътя на екипа до пациента се поддържа телефонна връзка с него или близките му. Целта е свободните екипи по прецизно да се насочват първо към по спешните случаи.

Триажът е система, която разделя спешността в три категории. Код Червено е за критична спешност – нужда от животоспасяваща медицинска интервенция. Код Жълто е за относителна спешност – нужда от стандартна спешна интервенция. Код Зелено е за минимална спешност – нужда от посещение на екип.

Хасковските екипи преминаха обучение. По думите на началника на ЦСМП-Хасково д-р Петя Радева всички са се справили в първия ден, който тя определи като спокоен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
17.11.2016 9:18 9:18

За това ги бият..
Всеки които има зор и е потърсил Бърза помощ,значи случая е спешен,малко или много никои не може да каже, още по-малко пък по телефона.
Ти ги викаш за спешен случай,те те определят с коз зелено, не толкова спешен,ти си чакаш и ти се пука душата,а те ще идат до другаде че после ще минат да те видят и теб….
Ами ако междувременно умреш?
Еми,лека ти пръст,кво да направим,при обаждането не беше за код черен,пардон,червен….
Много лошо го направиха това.
Да пази Господ!

Back to top button