Хасково

Над 5100 деца и младежи са обхванати от „Шанс и закрила“ за 20 г.

Юбилейна конференция „20 г. „Шанс и закрила““ под мотото „Децата във времена на бързи промени“ се провежда в Хасково.

Сдружението с председател на Управителния съвет Малина Славова стартира на 1 август 1996 г., когато се събират 21 ентусиазирани мечтатели, за да дадат простор на идеите си. Сдружението работи за децата и младежите от Хасково и региона във всички области, свързани с тяхното благополучие.

По програмите на „Шанс и закрила“ са участвали 5136 деца, а 1051 са възрастните, участвали в обученията за превенция на насилие и въвличане на деца в трафик.

Конференция

За предизвикателството на дигиталното поколение на конференцията лектор бе доц. Анелия Иванова от Русенския университет за „Децата и психичното здраве“ – доц. д-р Маргарита Станков, Венета Василева от НБУ, говорителят на ОД на МВР-Хасково и психолог бе лектор по темата „Навреме ли идвам за уморението?“ – мисли за правилата и нарушаването на границите, Галя Бисет от русенското сдружение „Еквилибриум“ представи темата „Пораснах „отделно“ от родителите си“.

На форума бяха представени и темите „Децата и социалната изолация“ – Мариана Писарска, изпълнителен директор на столичното сдружение „Деца и юноши“, „Развитие на общностите“ – Галина Маркова, доктор по социална работа в НБУ, „Монтесори – общинските детски градини в Пловдив“ – Озден Мурадова, главен експерт в община Пловдив, „Как децата на Свиленград се научиха да спазват правила“ – Зина Гочева, инспектор в детска педагогическа стая, „Дигитално поколение – възможни отговори“ – Десислава Миленкова, начален учител в София и докторантът в Русенския университет Валентин Атанасов, „Да бъдеш част от нещо значимо“ от Марина Маврова от младежката група на „Шанс и закрила“.

Сдружението се гордее и с активните си доброволци.

Конференция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
raz, dva, tri
raz, dva, tri
18.11.2016 20:49 20:49

Тeodora visokoto momiche s ochilata na snimkata e nai krasivoto momiche v cqlata oblast!

Back to top button