Акцията на полицията и данъчните на Неделния пазар ще продължи седмици

Регион

Акцията на полицията и НАП, за която Haskovo.info писа, че стартира тази сутрин на Неделния пазар в Димитровград, ще продължи дни или седмици в зависимост от поведението на търговците, съобщават от НАП.

Наложен е денонощен мониторинг на движението на стоки към и от пазара в Димитровград. В операцията участват служители на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция и НАП.

Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП със задача да се проследи движението на турското и китайско карго, както и спазването на данъчното и осигурително законодателство, се казва в официалното съобщение.

Акцията е продължение на започналите по-рано през годината наблюдения и проверки на вносителите на стоки от Китай и Турция. По данни на НАП само за 2 месеца след началото на контролните мерки основните фирми, занимаващи се с внос на стоки от Китай и Турция, са увеличили платения от тях данък върху добавената стойност с близо 600 000 лв.

Haskovo.info припомня, че акцията, охранявана от жандармерия, стартира в 2 часа сутринта и са извършени над 40 проверки на търговци на пазара в Димитровград. сред най-сериозните констатирани нарушения са: липсата на фискални устройства в четири от обектите, неиздаване на касови бележки в два случая и несъответствие на касовата наличност с фискалния отчет в един търговски обект. Установени са и стоки от защитени търговски марки, като в един от случаите е образувано досъдебно производство.

Търговци се жалваха пред Haskovo.info, че с тази акция им се убива бизнеса, а много не отвориха масите си.

Други пък заподозряха, че димитровградският пазар се удря в полза на пазар “Илиянци” в София, където ще отидат клиентите.

8 коментара

  • И пак ще кажа на всички твърдящи, че нямал вина. Това да не разпишеш договор за прекратяване, когато твоята парламентарна група, начело с Реформаторите и всякаквите там, гласуваха да се спре проекта. Е същото като да си започнал проект, който е в ущърб на компанията, в която работиш. Има своите последствия и би следвало да ги има, в една нормална, европейска държава.
    Няма невинен, дами и господа, всички са виновни. Едните, че подписаха договори без ясни клаузи, другите, че не ги прекратиха, така че България да не плати никакви пари. И да източиш близо 4,5 млн. , да се нагълташ с поръчки, почивки, отпуски за сметка на данъкоплатеца, все някога ще ти излезе солено през носа.
    Така би трябвало да се случи. А тези, които си мислят, че ще им се размине, трябва да знаят, че шамара на българския народ седи от другия край на масата, и рано или късно ще потърси своите позиции. Не може вечно да плащаме за чужди грешки. Искаме прокуратурата съвестно да си свърши работата и да осъди всички замесени лица, независимо от партийната им принадлежност.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.