Хасково

80% от абитуриентите на Езиковата остават да следват в България

80% от завършващите хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ кандидатстват и следват в университети в България, това показва анализът, направен от директора на гимназията Деян Янев във връзка с изработената стратегия за развитие 2016 – 2020.

18% пък са тези, които следват в университети в чужбина. 2% не учат през първата година след завършването си на ГПЧЕ или се занимават с доброволчество, уточни Янев.

Днес директорът връчи грамоти на деветимата гимназисти, които вчера се включиха активно в инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България.

Както Haskovo.info писа Георгия Кинева бе кмет на община Хасково, зам.-кметове бяха Димитър Димитров, Тодор Кирев, Даниел Кабзималев, Любомир Николов бе управител на голям хипермаркет, Десислава Славчева – директор на театър „Иван Димов“, на Регионалния исторически музей – Таня Ванева, а на Младежкия център – Гергана Тенева.

Абитуриентката Никол Добрева пък бе директор на Езиковата и получи като подарък писалка.

Деян Янев поздрави гимназистите за доброто им представяне и ги призова да останат в България за да помагат на страната със своя опит и знания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button