Младежи с цветна акция за хасковските шофьори

Хасково

Европейският ден на пешеходеца под надслова „Облечи се цветно! Запази живота си на пътя“ отбелязаха доброволци в Хасково съвместно с екипи на КАТ. Така стартира и вторият етап на традиционната акция „Зима“.

Пътните полицаи заедно с младежи от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“, Младежкия център и БЧК излязоха заедно на пътя. При проверките на полицаите доброволците раздаваха цветя, листовки и стикери с послание „Спри! Детето запази!“.

Акция

Инициативата има за цел недопускане на пешеходци-жертви на пътни инциденти. Идеята е да се обърне внимание към дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, най-вече около детските заведения и училища.

Контролът е насочен както към водачите, отнемащи предимство на пешеходците, така и към поведението на пешеходците, които нарушават Закона за движението по пътищата.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.