Регион

Зов за помощ: Семейство с две деца остана без къща след пожар

Семейство с бебе на 5 месеца и 6-годишно дете остана без къща след пожар в димитровградското село Воден. Родителите имат нужда от спешна помощ, за да възстановят дома си.

Инцидентът е станал рано тази сутрин, когато Митко запалил печката на дърва. Той обаче решил да използва бензин и без да се усети пламъците лумнали и бързо обхванали малката стая, в която спяло цялото семейство заедно с майка му. За да спаси децата си Митко ги изкарал през прозореца, тъй като огънят обхванал вратата.

В пожара е пострадал мъжът, който е с изгаряния по крака, ръката и главата, както и майка му, която е настанена в болницата в Димитровград.

Пожар

Изгоряха ни документите, цялата покъщнина отиде, имаме само дрехите на гърба си, обяснява Запрянка, докато приготвя мляко на 5-месечната си дъщеря. За храната помогнали съседи.

Семейството временно е при майката на Запрянка и разчита единствено на помощта на хората, защото доходите им не стигат сами да възстановят дома си. Получават 185 лева майчинство и детски, а Митко поработва временно за някой друг лев.

На първо време семейството има най-голяма нужда от пари и материали за възстановяване на дома си, както и покъщнина. Всеки, който може да помогне е добре дошъл в село Воден или да позвъни на тел. 0877218308 (телефонът е на близка на семейството, тъй като техните са изгорели в пожара).

Снимки: Георги Даскалов

4 коментара

  1. Зов за помощ за всички млади хора.Колко млади хора имат собствени жилища?Напишете статии за всички.Моят въпрос е къде са ДАЗД в този случай.Как могат да допуснат деца да живеят в такива условия?“Поработвал временно“,а защо не се хване постоянно на работа?Дали защото чрез помощи не се живее по-лесно.
    Правят деца без да се замислят,мързелуват,живеят от помощи,а после искат и жилища да им построим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button