Регион

Москов нареди скрининг на всички в бежанския лагер в Харманли

Здравният министър Петър Москов издаде заповед за извършване на скрининг на всички настанени в бежанския лагер в Харманли за установяване на случаи на краста и кожна лайшманиоза.

Заповедта е във връзка с извършена оценка на епидемиологичната ситуация в регистрационно-приемателния център в Харманли и необходимостта от организиране на превантивни мерки.

Със заповедта се възлага на РЗИ-Хасково да окаже съдействие на центъра като организира и участва в сформирането на екипи от медицински специалисти – паразитолози, дерматолози и педиатри, които да извършат скрининг.

При съмнения за случаи на кожна лайшманиоза да се организира извършването на консултация с паразитолог и изследвания за определяне на необходимото лечение.

Трябва да се окаже методическа помощ за крайна дезинфекция на територията на лагера и извърши контрол за нейното изпълнение.

От РЗИ се изисква да взаимодейства с лекари и други медицински специалисти от МБАЛ-Хасково и МБАЛ-Харманли.

Контролът по изпълнението на заповедта се възлага на Главния държавен здравен инспектор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Министърът
Министърът
19.11.2016 11:15 11:15

Министърът добре си върши работата, но са много тези, дето ги е страх, че ще успее и ще намали кражбите и издевателствата над хората. Какво ли не правят, за да го спрат и нещата да си продължават по старому. Вярвям, не няма да успеят, защото началото е сложено. Успех!

Back to top button