Регион

Поднесоха цветя на мемориала на жертвите на пътя в Симеоновград, откриха и изложба

С поднасяне на цветя на мемориала на жертвите на пътя в Симеоновград беше отбелязан Световният ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия – 20 ноември.

На обяд беше открита и изложбата „Не на войната по пътищата“ с рисунки от националния конкурс в кметството на Симеоновград.

Haskovo.info припомня, че инициативите са в памет на шестте загинали деца при жестоката катастрофа в града на Великден 2011 г.

В конкурса за детска рисунка първи във възрастовата група 6-11 г. е Калоян Хаджистойчев на 8 г. от ОУ „Елисавета Багряна“ – Сливен, втора е Беатрис Филева на 9 г. от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“, а трета е 10-годишната симеоновградчанка Цветелина Валентинова от ОУ „Иван Вазов“.

Почит

Поощрителни награди получават: Милчо Атанасов, Яна Георгиева, Селен Кемал, Димитър Костадинов, Петьо Иванов, Антония Димитрова, Преслав Йорданов, Жени Култукова, Ивона-Сияна Станева, Миглена Михайлова, Антония Банева, Емануил Сираков, Хавин Мурад.

При 12-16-годишните първа е 14-годишната Глория Павлова от НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък, втора е Дарена Георгиева на 13 г. от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, а на трето място е Селенай Недрет на 16 г. от хасковското СУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Поощрителните награди тук са за Веселин Панев, Кольо Ангелов, Есра Фарис, Петя Колева, Гергана Божидарова, Михаела Добрева, Величка Филчева, Димо Деспов, Христина Руменова, Ивайла Петрова.

Първенците печелят велосипед, вторите – таблет, а селфи стиковете са за третите места.

Снимки: Георги Даскалов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
20.11.2016 17:31 17:31

От мирни протести ФАЙДА няма Трябва като ГЪРЦИТЕ

Back to top button