Хасково

Отлагат ремонта на моста в Динево, дават 30 бона за коледна украса

Докладна за корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи на община Хасково за 2016 г. внася за ноемврийската сесия на общинския съвет кметът Добри Беливанов.

В нея е записано, че след направен анализ, част от планираните в началото на годината разходи не могат да бъдат изпълнени до края на 2016 г. и е наложително да отпаднат.

Това са: Основен ремонт и усилване на мост над река Олу-дере в село Динево със сумата от 260 000 лв. Този обект ще бъде планиран като капиталов разход за 2017 г. Разходи за придобиване на транспортни средства със сумата от 19 000 лв.

В списъка влиза и Реконструкция на подпорна стена-ограда от северната страна на училището „Паисий Хлиндарски“ със сумата от 180 000 лв. Този обект също ще бъде планиран като капиталов разход за 2017 г.

Необходимо е намаление в размер на 370 762 лв. от планираните капиталови разходи на собствените бюджетни средства, се казва в кметското предложение. С тези средства ще бъдат направени компенсирани промени по разходната част на бюджета за сметка на собствените средства.

Предлага се необходимо завишение за: Авторски и строителен надзор за изграждане на занималня за деца на родители, работещи в администрация в Младежкия център за 3000 лв. Авторски и строителен надзор за изграждане на достъпна архитектурна среда и асансьор за Регионална библиотека „Христо Смирненски“ за сумата от 4800 лв. Коледна украса за сумата от 30 000 лв.

Предвижда се още: Основен ремонт на котел в ученически общежития към ГПЧЕ „Асен Златаров“ за 13 200 лв. Покупка на специализиран автомобил за „Екопрогрес“ за 35 200 лв. Закупуването на климатици за Старческия дом на Кенана за 2038 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лили
Лили
21.11.2016 9:07 9:07

иде зима ние от дерето в кв,Република ще се удавим от утичащитесе води по ул,Акация моля обърнете внимание КМЕТЕ,,,,,

Back to top button