Регион

Контрабандно сребро за 47 бона спипаха с рентген в автобус

Нов опит за контрабанда на бижута предотвратиха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Накитите са открити в автобус с турска регистрация, пътуващ за Косово. Шофьорът и пътниците не са декларирали стоки и валутни ценности. Митничарите селектират превозното средство за рентгенова проверка, при която се установяват необичайни плътности в зоната около резервоара.

При последвалата физическа проверка е открит специално изработен тайник, в който са били укрити 22 пакета, съдържащи изделия от бял метал. От укритието са извадени 1580 чифта обеци, 986 пръстена, 598 синджира, 452 медальона и 313 гривни, с общо тегло 11,742 кг. Според експертизата на вещото лице, сребърните накити са от висока бижутерска проба 925, на стойност 46 998 лв.

Бижутата са задържани. Срещу втория шофьор на автобуса е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Само преди няколко дни, при друг случай, при проверка на сръбски автобус, в два специално изработени тайника, митничарите откриха близо 8 кг. сребърни накити на стойност 31 744 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button