Хасково

Плащат за изборите на 1257 членове на комисии в Хасково

Изплащането на възнагражденията на 1257 членове на секционни избирателни комисии за първия тур на президентските избори, балотажа и националния референдум започна от днес в салона на община Хасково.

Председателите на секции за един от туровете получават по 64 лв., зам.-председателите и секретарите – по 58 лв., а членовете – по 48 лв. За носенето на изборните книжа се заплаща по 20 лв., а от машинното гласовуна – 15 лв. Общата сума е 298 974 лв.

В понеделник плащането започна от 11 часа и ще продължи до 16:30 ч. Във вторник и сряда е от 9 до 16:30 часа.

От общината напомнят, че членовете на СИК, които са регистрирани в Бюрото по труда, получават месечни помощи, съгласно Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане или сами внасят задължителните си здравноосигурителни вноски в НАП, трябва да се обърнат към съответните институции за да декларират настъпилите промени във връзка с получените възнаграждения за изборите.

Плащане

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button