Регион

Търговци с борчове за 50 000 лв. хванаха при акцията на Неделния пазар

Четирима търговци на Неделния пазар в Димитровград са с натрупани данъчни и осигурителни задължения към бюджета за почти 50 000 лева, като за събирането им предстоят организирани действия на дирекция „Събиране“ за налагане на обезпечителни мерки, съобщават от НАП.
Нарушителите са хванати при започналата в петък и продължаваща и днес акция на полицията и данъчните на Неделния пазар.

Продажби без регистриран касов апарат са установени в 4 търговски обекта. На нарушителите, извършващи продажби без наличие на фискално устройство, са издадени актове.

Актове има и за двама търговци заради не издаване на касови бележки и за други шестима, при които са установени разлики между касовата наличност и отчетените приходи от продажби.

Подобни нарушения се санкционират с глоби до 10 000 лв. за юридическото лице, напомнят от НАП.

Със съдействието на Икономическа полиция е заловено лице, което е предлагало за продажба фактури. По предварителна информация той и баща му притежават няколко скъпи недвижими имоти и луксозни автомобили. Предстои възлагане на данъчни проверки относно произхода на средствата на двамата за поддържане подобен стандарт на живот.

Близо 6 500 маркови стоки – дънки, тениски, колани и портфейли без установен произход са иззети от полицаите. По случаите са образувани досъдебни производства.

Проверките на пазара в Димитровград са продължение на започналите по-рано през годината наблюдения и проверки от страна на НАП на вносителите на стоки от Китай и Турция.

От офиса на Агенцията в Хасково уточняват, че присъствието на данъчни на Неделния пазар ще продължи дни или седмици в зависимост от поведението на търговците, които пък в неделя се събраха на спонтанен протест, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василев
Василев
21.11.2016 16:40 16:40

Те заплатите на полицаите и на данъчните не можаха да избият с тая акция. Да направят проверка на доходите и съпоставка с имуществото на зъболекарите и асансьорните техници /фирми/. Един път не съм видял да издадат документ за получения доход.

Haskovliq
Haskovliq
21.11.2016 17:04 17:04

Ne atentati a za pokazen razstrel ste upravlqva6tite vsi4kite ste s firmi s nelegalni deinosti.te kat se napalni s siriici I afganistanci 6te va nadupqt I 6a va la6kat jestoko .karate ni da iz4ezvame ot na6ata si darjava maika vi da wba gladna bokluci

Back to top button