Хасково

Деца направиха картички в „Заря“ за Деня на християнското семейство

Днес е празник много мил, с него Бог ни е благословил, затова ще му благодарим, че с семейство ни е надарил, с тези думи започна празникът, посветен на Деня на християнското семейство, организиран от библиотеката при читалище „Заря-1858“.

На 21 ноември Българската православна църква отбелязва празника Въведение Богородично. Един от 12-те велики християнски празници еднакво отбелязвани и от православието и от католицизма. С решение на Св. Синод на Българската православна църква, от 1929 година този празник се чества и като Ден на християнското семейство и на православната младеж. Отец Никола разказа на децата от ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Любен Каравелов“ за големия Християнски празник Въведение Богородично и им подари иконки с лика на Божията Майка.

А децата с вълнение изработиха поздравителни картички за семействата си и попълниха семейно родословно дърво, подготвени от библиотекарите.

Първокласникът Борис от училище „Св. Климент Охридски“ прочете Вазовата Молитва.

Традициите казват още, че след църква семейството се събира около масата на чаша вино, топла питка и вкусна гозба. Спазвайки обичаите на този ден, „голямото семейство“ от участници и домакини се почерпиха с топла пита.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button