Хасково

Данъчните продават тютюнев комплекс в Криво поле

Тютюнев комплекс в хасковското село Криво поле обяви на търг Националната агенция за приходите. Имотът се състои от две помещения – за низане на тютюн и сушилня с обща застроена площ от 1005 квадратни метра и с отстъпено право на строеж.

14 100 лв. е първоначалната цена на сградата, от която следва да започват ценовите предложения. Те ще се приемат до 2 декември на адреса на НАП в Пловдив – ул. “Скопие“ 106. Малко по-скъпо – на 19 450 лв. е оценен склад за сух тютюн. Той е в същото село, а площта му е 956 квадрата.

Складът е едноетажен и монолитен. Офертите за него също се адресират до пловдивската дирекция на НАП. 2 декември е краен срок също така за оглеждане на имотите от заинтересованите лица, както и за внасяне на депозит за участие, който е в размер на 20% от първоначално обявените продажни цени.

До края на седмицата могат да се видят на място и три автомобила – два товарни и една лека кола, също обявени за публична продан от НАП. Местоположението им е в Димитровград, а цените им са от 1 350 до 2 473 лв.

Близо 270 000 лв. са събрани за десетте месеца на тази година чрез търгове от Агенцията за приходите в Хасково. С тях частично или изцяло се покриват неплатени в срок данъчни и осигурителни задължения на предишните собственици на активите.

Продажбата на актив е крайна мярка, прилагана от НАП, за принудително събиране на задължения към бюджета. По този повод от офиса в Хасково препоръчват при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button