Регион

Бежанският лагер в Харманли под ключ, но не съвсем

Бежанците в Харманли са под ключ от днес. Както Haskovo.info писа, мярката беше наложена от здравното министерство и държавната агенция за бежанците след протестите в града и за да се извършат извънредни медицински прегледи на чужденците.

Спешните мерки успокоиха харманлийци само донякъде. А това е така, защото в града продължават да се разхождат чужденци. Причината за това са десетките метри липсваща ограда, от където през целия ден бежанците продължават да излизат без проблем. Те казват, че не са ги пуснали през централния вход, но затова пък никой не ги е спрял да излязат от местата, където ограда няма. Отивали основно до магазина. Някои пък твърдяха, че заради лошите условия в центъра ходят по хотели да се къпят.

Същинските прегледи на бежанците ще започнат в края на седмицата. От РЗИ – Хасково увериха, че ще се сформират екипи от специалисти, както от болниците в Хасково и Харманли, така и от столични здравни заведения и такива от Пловдив. Здравните власти успокояват, че през зимата опасни болести като малария и кожна лайшманиоза не се предават, тъй като липсват насекомите, които ги пренасят.

Бежанци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
теню тенев
теню тенев
22.11.2016 16:10 16:10

Не е необходимо да ни успокояват а да си свършат работата тоест да оградят мястото и да не се допуска излизане от лагера под никакъв предлог другото е шикалкавене и Бойковски алабализми Той управлява 2 г и не можа една ограда на границата да изгради а ние му поверихме цяла държава

Back to top button