Любопитно

Таланти от „Климент“ с две родолюбиви пиеси в навечерието на патронния празник

Талантливи ученици от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ се представиха с две родолюбиви пиеси в едноименното читалище.

Седмокласниците подготвиха и изпълниха „Немили-недраги“ от Иван Вазов. Драматизацията и постановката е на Валерия Пелтекова, Християна Георгиева, организатор на сцените е Бурчин Синай, гримът и декорите са дело на Боряна Гунчева и Ния Тончолакова, а в ролите се представиха: Есма Кушку, Радост Юлиянова, Ивана Георгиева, Еми Карамфилова, Стилян Валериев, Аксел Мочуков, Ивелина Атанасова, Никола Гечев.

Шестокласници пък се представиха с „Косачи“, драматизация по едноименния разказ на Елин Пелин. Постановката е дело на Десислава Димова, Диляна Димитрова, за сцените се погрижи Никол Стайкова, за декорите – Тереза Димова, Елена Тилева, за грима отговаряше Даяна Лесева, а в ролите участватха: Пенчо Стоянов, Мирослава Павлова, Магдалена Мусинова, Мерт Шабан, Димитър Щерев, Мелек Сали.

Haskovo.info припомня, че ОУ “Св. Климент Охридски” ще отпразнува 80-годишен юбилей с музикалния спектакъл “Книгата”. Празникът ще е на 25 ноември от 18 часа в читалище “Заря”.
В 10:30 часа в двора на училището ще има водосвет, а 27 изявени ученици ще получат награди.

Климент

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button