585 се тестваха безплатно в Хасково, хванаха много висок холестерол

Хасково

585 хасковлии си измериха безплатно кръвната захар и холестерола в мобилната лаборатория пред сградата на кметството.

Интересът беше изключително голям, като още от 9 часа се образува опашка, която остана до 16 ч. Дори и след края на работното време на екипа имаше хора, които искаха да се изследват.
Специалистите от лабораторията едва смогваха да тестват всички желаещи, като за сравнение вчера в Кърджали са изследвали 500 човека.

В Хасково високи стойности на кръвната захар са засечени сравнително рядко. Притеснителното за медиците обаче са честите случаи на високи стойности на холестерол, каквито не са регистрирани в другите градове на страната, посетени от лабораторията досега. В сряда бусът ще бъде в Сливен.

Както Haskovo.info писа, акцията е посветена на Световния ден за борба с диабета – 14 декември. Инициативата е на Ротари клуб „Хасково” и столичната „Ливеда Мед 2000”, в рамките на клубния проект в полза на обществото – „Кампания диабет”.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...