Любопитно

Новият спектакъл на хасковския театър предложен за „Икар“

Новият спектакъл на хасковския театър „Иван Димов“ „Хеда Габлер“, е предложен за номинации за театралните награди „ИКАР 2017“.

Второто премиерно представление ще бъде на 24 ноември от 19 часа. Билетите са на цени 8 и 10 лв., а за ученици и пенсионери – 5 лв.

„Хеда Габлер“ е от Хенрик Ибсен с режисьор Крис Шарков и участието на Ина Добрева, Благой Бойчев, Васил Читанов, Биляна Георгиева, Ивайло Драгиев.

„Хеда Габлер” е съвременна адаптация на пиесата на Хенрик Ибсен – един от най-поставяните драматурзи, повлиял на голяма част на театралната драматургия от 20-ти и 21-ви век, както и на киното. Това е семейна драма, модерен любовен петоъгълник, в който индивидът има неизменна нужда от другия и същевременно невъзможност да бъде с него.

„Хеда Габлер” поставя добрите стари теми за културата и вдъхновението, за любовта и смъртта, казва личен сбогом на една цивилизация, в която любовното чувство и идеализмът са кич, казва режисьорът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
23.11.2016 15:40 15:40

Чудя се много имали хора които още ходят на театър и губят напълно 2 ч от времето си

От хората
От хората
23.11.2016 20:06 20:06

Ако за теб това са 2 часа загубено време, вярвай ми, има хора за които това е смислено прекарано време. Не всички се задоволяват само с тъпи американски екшъни и комедии по телевизията!

Back to top button