Хасково

Освободиха срещу 5000 лв. гаранция шестимата задържани за корупция на Капитан Андреево

Хасковският окръжен съд освободи от ареста срещу 5000 лв. гаранция шестимата задържани за корупция при акция на ГКПП „Капитан Андреево“ на 30 септември.

Заседанието бе проведено по искане на адвокатите за изменение на мерките им за неотклонение в по-леки. Според защитниците митничарите и граничните полицаи вече близо 2 месеца са в ареста, като е извършена голяма част от разследването. Отделно те вече са отстранени от работа и не могат да възпрепятстват по-нататъшното разследване.

Съд

Двама от задържаните пък имат болни роднини, за които трябва да се грижат.

От Софийска градска прокуратура пък възразиха срещу жалбите, защото според държавното обвинение не са настъпили обстоятелства, заради които да бъдат изменени мерките в по-леки.

В крайна сметка съдът измени мерките на Костадин Чорбаджиев, Георги Сирмов, Мариян Куртов, Петър Нацков, Константин Глушков от арест в парична гаранция по 5000 лв., а за Валери Казаков от домашен арест също в гаранция от 5000 лв.

В залата бяха близо 30 роднини и приятели на задържаните.

Решението на съда може да бъде обжалвано и протестирано пред Пловдивския апелативен съд.

Съд

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button