Регион

Мъж два пъти граби телефони от незрящ младеж, задигнаха Мерцедеса на длъжник

50-годишен димитровградчанин е задържан за кражба на телефони от един и същ младеж, съобщават от полицията.

И двата пъти – в началото на месеца и на 22 ноември, 20-годишният младеж си стоял на пейки в парка зад булевард „Благоев” и втория път на улица „Лайпциг” в Димитровград. И двата пъти към него се приближавал мъж искайки му пари. Момчето, което е незрящо отказвало и тогава грабителят бъркал в джоба му и му отнемал мобилния телефон.

Димитровградските криминалисти са установили, че извършителят на кражбата преди 2 дни е задържаният, а в началото на месеца той действал в съучастие заедно с 42-годишен мъж от село Черногорово, и двамата осъждани за кражби и грабежи. Задържаните са направили самопризнания, предстои повдигане на обвинение.

Двама свиленградчани също са задържани за кражба. Снощи в 20 ч. те са посетили 45-годишен свой съгражданин в неработещия му ресторант на паркинг „Генералово”. Между тримата възникнал спор, последвал от чупене на чинии и външно панорамно стъкло. Финансовите неуредици между тях подтикнали двамата посетители да вземат ключовете на колата на домакина – Мерцедес Е270 и да потеглят към Свиленград.

Собственикът на колата подал сигнал на спешния телефон. Полицаите откриват автомобила, паркиран пред дома на единия мъж и двамата са задържани по образуваното досъдебно производство.

Нови двама димитровградчани са хванати в кражба на ток. Аабонатите са на бул. „Г. С. Раковски” и отчитат потребаната енергия по-малко. Първият с -63,74%, а вторият с -71,70%. Електромерите били разпробити с поставени метални скоби – шунт, последством което се създава предпоставка да отчитат погрещно потребената енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button