Хасково

56 се дипломираха от Медицинския, 4 медсестри и акушерки вече работят в болницата

На тържествена церемония в зала „Хасково“ се дипломира вторият випуск от Медицинския филиал на Тракийския университет в Хасково.

Дипломите си за бакалаври получиха 38 медицински сестри и 18 акушерки. Първенец на випуска е Клементина Димова в специалност „Медицинска сестра“, която вече работи в Очния център в Хасково. Димова приветства своите колеги.

Дипломиране

Отличничката от медицинските сестри Магдалена Тенева пък закле випуска във вярност към професията. Първа по успех при акушерките е Елинка Брандийска.

Средният успех на випуска е 5.13, на медицинските сестри – 5.31, а на акушерките – 4.94.

Дипломиране

Изпълнителният директор на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов също връчи няколко дипломи и съобщи, че в болницата вече работят по две от новозавършилите медицински сестри и акушерки.

Всички бяха приветствани от директора на филиала проф. Коста Костов, който заяви, че в сферата на висшето образование Медицинският е перлата на Хасково.

Дипломиране

Сред официалните лица на церемонията бяха зам.-ректорът на университета проф. Гюрга Михайлова, областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, ексдепутатът Фани Христова, която имаше водеща роля при възстановяването на Медицинския филиал. Десислава Христова пък поздрави всички с песента „Алилуя“.

След като всички получиха дипломите си церемонията приключи с традиционното хвърляне на шапките във въздуха.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чичовото
чичовото
24.11.2016 16:07 16:07

От останалите поне да са научили горе-долу един западен език – и към Западна Европа. Туркинчетата – може и в съседна Труция…

интересно
интересно
24.11.2016 20:51 20:51

Вьпросче : Коя е Десислава Христова ?

Back to top button