Регион

Бунт избухна в лагера в Харманли, бежанците палят гуми, удариха полицай

Бунт избухна тази сутрин в бежанския лагер в Харманли срещу забраната за свободното му напускане.

Хиляди бежанци запалиха гуми, хвърляха и камъни, като един от тях е удари полицай в крака. Униформеният е прегледан и не е пострадал сериозно.

От МВР съобщават, че са изпратени допълнителни сили са овладели ситуацията, не се е наложило употреба на сила и помощни средства.

Бунт

Ръководството на Държавната агенция за бежанците и представители на настанените в центъра провеждат разговори за нормализиране на обстановката. На място е и директорът на ОДМВР – Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Бежанците настояват да бъдат пуснати към Сърбия, а от там към Западна Европа.

На място пристигнаха и доста жители на Харманли, които също са готови за нови протести с искане бежанският център да бъде изцяло затворен.

Haskovo.info припомня, че лагерът е под ключ от началото на седмицата заради опасенията на харманлийци от зарази.

 

4 коментара

  1. Качвайте ги на директните автобуси и право в Германия! Нали много ги искаше Меркел, да си ги взима под крилото! Тука не искаме болести и бунтове, малко са ни проблемите, та и с тия да се занимаваме!

  2. Вън от България на тия нагли и мръсни навлеци,ква интеграция кви пет лева на тия бандити и талибани, навън докато не е станало късно,

  3. Така ще е.След като жандармерията е пратена срещу нарофа си на безпрецедентна акция на Димитровградския пазар,вместо да изпълнява задълженията си.Не знаели къде е китайското карго.Разбира се не е в Китайските магазини и Илианци пращящи с хиляди кв.м стока а е в порутените бараки на Димитровградския пазар.
    “Нема такава държава“.Епа нема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button