Регион

400 са арестувани след бунта в Харманли

Близо 400 бежанци са задържани за вандалски действия след вчерашните бунтове в Регистрационно – приемателния център в Харманли, съобщават от МВР.

Други 15 чужденци са задържани за повреждане на имуществото в лагера. Пострадали са 24 полицаи, минали са медицински преглед и са освободени.

Haskovo.info припомня, че след 20 часа снощи сред настанените в центъра избухна повторен бунт и срещу тях бяха използвани водно оръдие, халосни и гумени патрони и помощни средства.

Към момента обстановката в бежанския лагер е нормализирана и спокойна.

Снощи в лагера пристигна и премиерът в оставка Бойко Борисов. Той заяви, че ще бъдат повдигнати обвинения срещу всички, извършили вандалски действия в лагера в Харманли, а петима ще бъдат екстрадирани по линия на националната сигурност. Другите, които са нарушавали обществения ред, ще са от първите екстрадирани за Афганистан през декември, а дотогава ще бъдат преместени в лагери от затворен тип.

По време на размириците настанените в лагера изпочупиха столовата и една приемателните сгради, палеха огньове, хвърляха камъни и предмети по полициите и жандармеристите. Няма пострадали служители на центъра.

Все още не са изчислени щетите на унищоженото държавно имущество. Образувани са досъдебни производства срещу всички, задържани за участие в бунта. Няма сериозно пострадали мигранти.

Снощи всички помещения за настаняване са проверени от социални работници. Трима мигранти са били с леки неразположения и са прегледани в болницата в Харманли, съобщават от областна администрация.

Патриоти пък призоваха към спиране на протестите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Н
Н
25.11.2016 11:33 11:33

По повод последното изречение- мръсна игра на т.нар. „патриоти“ Те инспирираха протестите и имат полза от всичко, което се случи. Какво ми играят сега на мирни?

Анонимен
Анонимен
25.11.2016 13:14 13:14

Не измествайте темата – виновни са навлеците гадни бежанци дето ще опоскат всичко ако ни завладеят

Back to top button