Хасково

5000 лв. гаранция и за последния задържан за корупция на Капитан Андреево

Хасковският окръжен съд освободи от ареста срещу 5000 лв. гаранция и последния от задържаните за корупция на ГКПП „Капитан Андреево“ при акцията на 30 септември.

Днес изменение на мярката в по-лека бе поискано от адвокатите на митничаря Симеон Николов. Неговите защитници посочиха пред съда, че той е в ареста вече близо два месеца без да е търсен от разследващите, а има и забрана за напускане на България.

Адвокатите припомниха, че цялото обвинение срещу Николов се крепи върху показанията на тайния свидетел 001, а парите, които той казва, че е дал, били взети от друг митничар, който още в самото начало е освободен срещу „подписка“.

Съдът прие, че няма опасност Симеон Николов да се укрие или извърши друго престъпление и му определи паричната гаранция, което може да бъде протестирано пред Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че на 23 ноември бяха наложени парични гаранции от по 5000 лв. и за митничарите и граничните полицаи Костадин Чорбаджиев, Георги Сирмов, Мариян Куртов, Петър Нацков, Константин Глушков, както и на Валери Казаков, който досега бе под домашен арест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
желю
желю
25.11.2016 22:30 22:30

т

желю
желю
25.11.2016 22:41 22:41

боклуц как може да вярвате на трафиканти и анонимници а на държавниа служител не и да ги държите без причина по 2 месеца вьтре малоумн копелета безнаказани вие сте тапац и постояно забърквате каши и после сте насрани защото нищо не можете да докажете

Back to top button