ХАС: Сервирането на бира на 16-годишни в Хасково е забранено

Хасково

Хасковският административен съд отмени текстове от общинската Наредба за търговската дейност в Хасково след проверка на прокуратурата.

Така падат текстовете, които гласят, че в търговските обекти се забранява сервирането и продажбата на алкохол и цигари на лица до 18 г. и бира на лица до 16 г., както и допускането на лица под 18 г. без пълнолетен придружител след 23 часа през летния сезон и след 22 часа през зимния сезон. Както и че Издаденото разрешение за търговия на открито се отнема със заповед на кмета при неизпълнение в срок на дадените предписания.

Причината е, че противоречат на законови актове.

Така например съдът приема доводите, че бирата е алкохол и би следвало и тя да е забранена до 18-годишна възраст, както и че децата не бива да бъдат допускани в заведенията след 22 часа, като законът регулира възможностите за влизането им с придружител.

Един коментар по “ХАС: Сервирането на бира на 16-годишни в Хасково е забранено

  • Светът отдавна познава безалкохолната бира – с вкус на грейпфрут, ябълка, лимон …
    А Хасково има Пиво – производство с традиции.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.