Регион

Трастранен контактен център за справяне с бежанците откриха на Капитан Андреево

Тристранен контактен център между България, Гърция и Турция ще подпомага усилията за справяне и с бежанския проблем. Той беше открит на Капитан Андреево.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу в тон с думите на президента Ердоган заяви при откриването на центъра, че страната му не желае да й бъдат поставяни условия. Турция се грижи за сирийските бежанци като за свои граждани и прави усилия да не допуска свободното им придвижване към Европа, допълни той.

Колегите му от България и Гърция се обединиха около тезата, че усилията трябва да са от всички.
Тримата вътрешни министри обявиха задоволство от откриването на тристранния център, чрез който информацията ще се разменя доста по-лесно. Основна тема беше миграционният поток.

Турският вътрешен министър обяви, че държавата му охранява добре границите си и спира потока от бежанци към Европа.

Румяна Бъчварова каза, че не можем да връщаме мигранти в Турция без добра воля от страна на съседите ни. Нямаме подписано споразумение – имаме възможност да връщаме единствено турски граждани. в резултат на добрите усилия около 15-16 граждани на трети страни бяха приети само преди месец.

Най-късно до началото на следващата годинат рябва да е изцяло готова оградата по турската граница, която вече показва добри резултати в спирането на потока.

В сравнение с миналата година миграционният натиск към България е намалял наполовина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button