Регион

Отвеждат афганистанците от Харманли в Любимец, 18 влизат в съда

В края на тази седмица или най-късно в началото на другата всички афганистанци от лагера в Харманли ще бъдат отведени във фургонно селище в Любимец, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Той допълни, че изграждащото се сега ново място за настаняване ще има 50 фургона за около 400 мигранти.

Директорът на центъра в Харманли Димитър Захариев пък увери, че около 300 души денонощно работят по вдигането на оградата в лагера, който стана арена на размирици миналата седмица. Очаква се заграждението да бъде завършено до четвъртък.

В центъра ще останат да живеят само сирийците. А извеждането на афганистанците ще бъде извършено по план, след като всички мигранти бъдат преброени. Този процес пък щял да започне още днес.

Съдът в Харманли гледа днес мерките за неотклонение на 18-те мигранти от центъра в Харманли, които получиха обвинения след бунта там миналата седмица. Прокуратурата поиска постоянен арест за тях. Останалите задържани вече са преместени в центрове от затворен тип в Елхово и Бусманци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button