Любопитно

7 маслини роди дръвче в „Св. Димитър“, довечера концерт за манастира „Св. Мина“

Едно от седемте маслинови дръвчета в димитровградския храм „Св. Димитър“ е родило за първи път 7 маслини.

Според архиерейския наместник Георги Тодев в навечерието на Рождество Христово това е добра поличба. Идват седем пълни години.

Тази вечер пък с благотворителен концерт от 18 ч. в театъра „Апостол Карамитев“ ще се набират средства за довършване на манастира „Св. Мина“ в Димитровград.

Инициативата е на дует „Мания“ – сестрите от Димитровград Даниела и Юлия. Каузата подкрепят Васил Петров и Искрен Пецов, балетите „TL Dance“ и „Тангра“, както и илюзионистът Теос Меджик, които ще се представят на сцената. 10 лв. е стойността на поканите.

Събраните средства ще подпомогнат довършването на покрива на манастирския комплекс в местността „Дурхана“, където се намира и параклисът „Св. Мина“. Изграждането му продължава вече 13 г. заради липса на средства. Необходими са над 30 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button