Регион

Общините искат 18 млн. повече за 2017-а, Иво Димов и с доклад в НДК

Зам.-председателят на НСОРБ и кмет на община Димитровград Иво Димов участва в заседанието на Комисията по бюджет и финаси за обсъждане на Закона за държавния бюджет за 2017 г. преди второ четене в Народното събрание.

На заседанието Иво Димов и Дончо Барбалов от НСОРБ ще настояват за промени по чл. 51 за увеличаване на общата субсидия за делигираните от държавата дейности в частта общинска администрация с 6 млн. лв., увеличаване на общата изравнителна субсидия с 2.1 млн. лв. за най-бедните общини и за тези без ръст или нимален ръст и увеличаване на целевата субсидия за капиталови разходи за общински пътища с 10 млн. лв.

По-късно Димов ще изнесе доклад пред Националния форум с международно участие „Библиотеките днес“, организиран от Фондация „Глобани библиотеки – България“, който се провежда в Националния дворец на културата.

Поканата към кмета на Димитровград е да сподели успешния си опита в партньорството на общината и културния институт на тема „Библиотека – Община“. Във форума участват над 800 представители на обществените библиотеки от цялата страна, академичните среди, изпълнителната законодателната и местните власти, неправителствените организации и бизнеса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button