Хасково

41 машини опесъчават пътищата в областта, Хасково с щаб по снегопочистване

41 машини ще опесъчават републиканските пътища и магистрала „Марица“ тази нощ и в сряда сутринта, съобщиха за Haskovo.info от Областното пътно управление.

Техниката ще обработва със сол първокласната пътна мрежа, а за мостовете ще бъдат използвани химически вещества и сол против обледяване. Второкласните и третокласните пътища ще се обработват със смес от сол и пясък.

Опесъчаването започва заради очакваното понижаване на температурите тази нощ и опасността от поледица по пътищата.

От АПИ съветват шофьорите да карат внимателно и със зимни гуми.

Междувременно към жълтия код за сняг за Хасковска област вече е добавен и такъв за силен вятър от север-североизток с пориви до 90 км/ч, с който температурите ще паднат още. Очакванията са снегът да спира, а тази нощ и в сряда минималните температури да стигнат до минус 5 градуса. Максималните пък ще са около нулата, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в Хасково.

От днес работи Щаб по снегопочистване, съобщават от пресслужбата на общината. Той е базиран в ОП „Екопрогрес“. Гражданите, които имат сигнали за непочистени от снега улици могат да се обаждат на телефон 038 624 939.

Щабът ще координира чистенето на улиците, както от служителите на ОП „Екопрогрес“, така и на фирмата или фирмите, с които ще бъдат сключени договори за зимно почистване и поддържане.

Очаква се сключването на договорите да стане до дни, в четвъртък ще бъдат отворени ценовите оферти на участващите в обществената поръчка 2 фирми.

Към момента всички 7 машини на „Екопрогрес“ са в готовност. Има осигурени пясък и сол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.11.2016 11:40 11:40

Ало общинарите ,чистете, не ни занимавайте с вашите глупави разсъждения кой какво и кога бил правил,ха да ви видим и щаб и комисия и секретарият да направите – се тая,некадърни сте и бавномислещи

Анонимен
Анонимен
30.11.2016 11:41 11:41

Ало общинарите ,чистете не ни занимавайте с вашите глупави разсъждения кой какво и кога бил правил,ха да ви видим и щаб и комисия и секретарият да направите – се тая,некадърни сте и бавномислещи

делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
30.11.2016 16:20 16:20

Да се смееш ли да плачеш ли -общинарите цяло лято не можаха да излъчат фирма за снегопочистване защото имали страшно много работа като че ли работят 24 часа По това разбираме че действително са некадърници Прав е Бат Янко Митев като ги плюе и хока Така беше и с почистването на шахтите –чак след наводнението Абе АБДАЛИ от където и да ги погледнеш

Back to top button