Любопитно

Издадоха „Като нежна струна“ за 115-годишнината от рождението на Недялка Симеонова

Двуезичният фотоалбум „Като нежна струна“ за 115-годишнината от рождението на проф. Недялка Симеонова бе представен в Регионалния исторически музей – Хасково от съставителя му главен уредник д-р Красимира Узунова и директора Пенко Добрев.

Д-р Узунова съобщи, че албумът съдържа непоказвани фотографии на световно известната цигуларка, както и писма. 115-годишнината се навършва на 2 декември. От музея припомнят, че проф. Недялка Симеонова е сред хасковските будители, на която в Кирковото училище са посветени няколко витрини.

Междувременно от музея отчетоха рекорден брой ученици през ноември – 308. За сравнение през предходните два месеца експозициите са разгледани от 272 ученици.

Албум

Големият интерес се дължи най-вече на възстановената археологическа експозиция. Много често само в нея учениците прекарват почти по един час. Прави впечатление, че те с голямо любопитство разглеждат и предметите, изложени в залата по Етнография. Поради извършващият се ремонт през тези два месеца зала Възраждане бе затворена.

През ноември музеят бе посетен от ученици от училищата „Любен Каравелов“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Св. Иван Рилски“, „Никола Вапцаров“, както и от гимназиите по туризъм и механотехника и електротехника.

Все повече се увеличава броят на посетителите през почивните дни, макар че музеят работи от средата на септември в събота и неделя.

Албум

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button